În această săptămână, în prag de 1 Decembrie, marea sărbătoare a Centenarului a fost marcată în Sectorul 6 într-un mod inedit: cu ajutorul Capsulei Timpului, în care s-au strâns peste 100 de mesaje către viitor și care a fost îngropată în curtea Conacului Golescu Grant, un loc istoric pentru sector.

Capsula Timpului a apărut în cadrul proiectului “Tabere de dezvoltare personală”, care a avut loc în perioada iunie – iulie 2018. Atunci 110 copii au scris mesaje către generațiile viitoare, care au cuprins sfaturi, experiențe și dorințe. Copiii au scris, desenat sau confecționat obiecte pentru viitorii nepoți sau prietenii din viitor. Unul dintre ei a lăsat drept moștenire către prietenul din viitor pușculița sa, îndemnându-l să o folosească pentru realizarea unui vis.

Toate mesajele au fost introduse în Capsula Timpului, care în această săptămână a fost îngropată, cu misiunea de a fi descoperită de pământeni doar peste 100 de ani.

Iar ultimele mesaje introduse în capsulă, fix înainte de a fi îngropată, au fost cele două desene câștigătoare din cadrul concursului Social de Centenar, organizat de către Magazinele Caritabile SocialXChange. Provocarea lansată în mediul on-line a constat într-un exercițiu de imaginație despre cum va arăta copilăria în viitor. Fericitele câștigătoare sunt Alexandra și Zora, în vârstă de 7 și 10 ani. Ele au plecat acasă, fiecare, cu o tabletă iPad, pe care au primit-o în cadrul evenimentului dedicat Marii Uniri, organizat la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul „Golescu Grant”.

“De când am aflat de concurs de la doamna profesoară am vrut să particip cu un desen. Singurul lucru la care m-am gândit a fost că peste 100 de ani clădirile vor fi mult mai înalte. Inclusiv școlile în care vor învăța copiii”, ne-a mărturisit Alexandra. Ea este și una dintre beneficiarele ”Programului Integrat de Educație pentru Diversitate”, un proiect aflat în perioada de sustenabilitate, prin care se încearcă stoparea abandonului școlar în rândul elevilor defavorizați.