Poliţia Locală Sector 6 va lua măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în zonele instituţiilor de învăţământ, odată cu deschiderea noului an şcolar, luni, 9 septembrie 2019.

În acest sens, a fost decisă suplimentarea dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică, iar polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

Totodată, se va acţiona și în zonele adiacente instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică și procesul de învățământ.

În Sectorul 6, pentru a asigura un climat adecvat desfășurării procesului educațional, este implementat un sistem de monitorizare video la 61 de unități de învățământ. Pentru toate acestea, Poliția Locală Sector 6 asigură, prin dispeceratul instituției, monitorizarea video 24/24 ore, 7/7 zile, optimizând astfel timpul de intervenție a polițiștilor locali, atunci când este necesar.

Poliţiştii locali ai Sectorului 6 urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar!

Informarea Înseamnă Prevenire!

Pentru siguranța copiilor, Poliția Locală Sector 6 recomandă părinților:

 Comunicaţi permanent cu copilul dumneavoastră;
 Dacă copiii dumneavoastră vin acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor ;

 Sfătuiţi-vă copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute;
 Învățați copilul să nu primească daruri (dulciuri, jucării) de la persoane necunoscute;
 Încercaţi să-i cunoaşteţi prietenii/colegii;
 Participați la ședințele organizate de instituția de învățământ privind situaţia şcolară a copilului dumneavoastră;
 Asiguraţi un climat calm, afectiv, de bună înţelegere și cunoaștere a copilului dumneavoastră;
 În momentul în care observaţi o schimbare în sens negativ în comportamentul copilului dumneavoastră, analizați cu atenție problema apărută și încercați o rezolvare comună a acesteia
 În cazul în care situația pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, psihologi, Poliţie), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor;