Din dispoziția primarului Gabriel Mutu, autoritatea locală Sector 6, prin structurile din subordine, a luat o serie de măsuri privind combaterea efectelor produse de fenomenele meteorologice și a scăderilor de temperatură anunțate pentru zilele următoare în Capitală.

Astfel, Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 acționează cu prioritate pentru:

  • Siguranța populației;
  • Preluarea persoanelor fară adăpost și transportul acestora la centrele sociale din aria de competență;
  • Luarea măsurilor asiguratorii în cazul producerii diverselor accidente;
  • Monitorizarea stării drumurilor;
  • Acordarea de sprijin utilajelor de deszăpezire ale S.C. URBAN S.A. și A.D.P.D.U. Sector 6, precum și însoțirea utilajelor de deszăpezire în vederea dirijării circulației;
  • Fluidizarea traficului rutier.

Pentru asigurarea intervenției prompte a operatorilor în vederea deszăpezirii arterelor de circulație, Poliția Locală Sector 6 recomandă deținătorilor de autoturisme să poziționeze mașinile astfel încât să fie permis accesul utilajelor de deszăpezire, pluguit, încărcat și transport zăpadă.

Echipajele Poliției Locale Sector 6 sunt în permanență pregătite pentru a interveni în eventualele situații care pot pune în pericol siguranța cetățenilor sau pot afecta ordinea și liniștea publică.

Reamintim că, pentru situaţiile de urgenţă, cetăţenii pot apela 24 de ore din 24 dispeceratul Poliţiei Locale Sector 6 la numerele de telefon 021/413.16.20 sau 021/9546.

Avariile la reţeaua de apă pot fi semnalate la SC APA NOVA SA – call center: 021/207.77.77.

Avariile la instalaţiile electrice pot fi semnalate la Enel Distribuţie – 021.9291.

Avariile la reţeaua de gaze pot fi semnalate la E-On România – 0800.800.928.