Vin săptămânal în vizită la seniorii rezidenți ai Centrului pentru Persoane Vârstnice “Floare Roşie’, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPC), și le aduc zâmbetul pe buze.

Este povestea lui Mulan și Toto, foști câini maidanezi care, de 5 ani, împreună cu alți căței, fac parte dintr-un program de terapie asistată cu animale, implementat de către echipa Vier Pfoten, în parteneriat cu DGASPC Sector 6. În fiecare miercuri, însoțiți de îngrijitori și dresori, prietenii necuvântători intră în camerele centrului rezidențial și împart mângâieri persoanelor vârstnice rezidente acolo. Iar acum, pentru că a venit primăvara, toate doamnele din centru au primit de la echipa de terapie mărțișoare, flori și tort.

Săptămână de săptămână, Fundaţia Vier Pfoten acordă gratuit vârstnicilor din “Floare Roşie” un program terapeutic de abilitare şi confort emoţional, care s-a transformat într-o manifestare de bucurie şi recunoştinţă reciprocă.

Proiectul „Câini pentru oameni” este un procedeu terapeutic folosit de mult timp în țările occidentale, cu succes dovedit în tratamentul unor disfuncţionalităţi psihice care afectează persoane de toate vârstele şi categoriile sociale.

Complexul de Servicii Sociale ,,Floare Roşie”, unitate de asistenţă socială a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, situat în str. Floare Roşie nr. 7A, este un complex modern, cu o capacitate de 70 de locuri, unde persoanele aflate în dificultate pot beneficia de servicii specializate adecvate nevoilor acestora.