Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a primit ieri, 11 Decembrie, la sediul instituției, din Calea Plevnei 147-149, o delegație condusă de Rabinul Comunităţii Originarilor din România, Josef Wasserman.

Discuțiile au vizat buna colaborare între comunitățile din România și din Israel și importanța asumării, cu justețe și curaj, a istoriei celor două popoare.

Pentru a marca, în viitorul apropiat, comemorarea victimelor Holocaustului, a fost propusă data de 27 ianuarie 2020, pentru organizarea în Capitală a unui eveniment deschis tuturor celor interesați.

“Marșul Vieții” este un eveniment de tradiție în Polonia, care a luat amploare și în România, în ultimii ani și care, începând cu anul viitor, va deveni un simbol de toleranță și compasiune și pentru București.

Primarul Gabriel Mutu a dat asigurări delegației formată din reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie România – Israel, prin președintele Călin Coșar și Business Development Manager, Oana Alexandra Molea, directorul economic al Centrului Național al Cinematografiei, Simona Milodin și avocatul Ionuț Milodin, cât și fostului deputat pentru Diaspora, Aurelian Mihai, că acest eveniment va avea parte de tot sprijinul logistic necesar desfășurării în bune condiții a unui astfel de eveniment de seamă.

27 ianuarie a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite drept Ziua Internațională a Comemorării Holocaustului, iar rezoluția adoptată în 2005 îndeamnă statele membre să dezvolte programe educaţionale și culturale, prin care amintirea acestei tragedii să fie transmisă generaţiilor viitoare, în vederea respingerii cu fermitate a tuturor formelor de rasism, violenţă şi antisemitism.