Pe perioada sezonului rece, magazinele caritabile SocialXChange ajută oamenii străzii care ajung în adăposturile din Sectorul 6. De la începutul sezonului rece, magazinele caritabile au donat peste 500 de articole vestimentare și încălțăminte. Printre hainele donate, regăsim paltoane, geci, pantaloni, pulovere, fulare, căciuli și mănuși, iar încălțămintea primită de oamenii fără un acoperiș deasupra capului a fost și ea de iarnă: cizme, bocanci sau ghete.

S-au donat în special articole destinate bărbaților, ei fiind predominanți în centrele sociale de pe raza sectorului. Au mai fost donate și aproximativ 20 de pături, pentru ca toți să aibă cu ce să se învelească. În acest moment, în adăposturi se află 38 de persoane, care beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire de specialitate.

Așa cum un celebru citat spune „Caritatea începe acasă, dar nu trebuie să rămână acolo!”, în Sectorul 6 gesturile de caritate ajung la magazinele caritabile SocialXchange, iar de aici direct la persoanele care au cea mai mare nevoie de ajutor.

Primăria Sectorului 6 a inițiat și coordonează prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 magazinele caritabile SocialXChange din sector. Acestea sunt un concept novator în domeniul asistenței sociale, care a primit numeroase aprecieri în plan intern și internațional. Magazinele primesc donații în produse de strictă necesitate, pe care le distribuie persoanelor și familiilor nevoiașe numai în schimbul prestării unor activități de muncă în folosul comunității și pe baza unui sistem echitabil de puncte. Donatorii, persoane fizice sau juridice, sunt răsplătiți cu un set de servicii specifice care se adresează atât lor, cât și familiei, prietenilor sau angajaților.

Nu aruncați hainele bune! Le puteți dona la cele două magazine caritabile SocialXChange din Calea Crângași nr. 3 și Strada Lunca Cernei nr. 6A, în zilele de luni, marţi, joi între orele 08:00 – 16:30, miercuri, între orele 08:00 – 18:00 și vinerea de la 08:00 la 14:00.