Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la 1 iunie, vine mai devreme pentru 30 de copii, beneficiari ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Ei vor primi marți, 29.05.2018, donații din partea cadrelor militare. Membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere trec pragul magazin caritabil SocialXChange aflat pe Calea Crângași nr. 3., încărcați cu 30 de pachete pline cu dulciuri, haine și încălțăminte de vară.

“Asociația și-a dorit să fie aproape de acești copii, să le ofere clipe de fericire, cu ocazia Zilei lor Internaționale. Este un eveniment cu dublă semnificație  prin care marcăm și sărbătoarea Centenarului,” ne-a declarat domnul general în rezervă, Bădescu Dumitru, președintele Asociației, sucursala București.

Evenimentul va începe la ora 11:00 și se va desfășura în primul magazin caritabil SocialXChange deschis în Sectorul 6. Un veritabil centru al solidarității, magazinul își așteaptă donatorii cu un nou decor, realizat exclusiv de beneficiari, cu ajutorul materialelor reciclabile. Noul sediu reflectă, prin imaginea caldă și deschisă, valorile acestui proiect care crește și se dezvoltă prin implicare, dăruire și prin susținerea comunității.

Magazinele caritabile SocialXChange sunt un proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 prin care beneficiarii de ajutor social primesc donații din partea cetățenilor, firmelor sau instituțiilor, după ce prestează muncă în folosul comunității.

Programul își propune să stimuleze spiritul de solidaritate și coeziunea socială, dar și responsabilitatea față de propria viață a persoanelor dependente de ajutoarele sociale.