Dacă eşti în căutarea unui loc de muncă şi perspectivele de angajare nu sunt dintre cele mai bune, te aşteptăm să înveţi o nouă meserie şi să-ţi lărgeşti orizontul profesional.

În perioada imediat următoare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează cursuri de pregătire în specializarea “lucrător în comerţ”, destinate persoanelor din grupuri vulnerabile precum şomeri, persoane cu dizabilităţi, minorităţi etnice, femei singure cu copii etc.

Cursurile sunt oferite gratuit în cadrul Proiectului “Şanse egale în comunitatea noastră” şi se adresează persoanelor domiciliate legal în Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Pe parcursul a trei luni de zile, participanţii vor învăţa tainele meseriei de lucrător în comerţ prin intermediul sesiunilor teoretice şi vor avea ocazia de a aplica cele învăţate în cadrul orelor de practică desfăşurate în unităţi de profil.

Cursurile vă oferă şansa de a obţine o diplomă de calificare recunoscută de către Ministerul  Muncii şi Justiţiei Sociale şi de către Ministerul Educaţiei Naţionale prin Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Pe toată durata cursurilor, participanţii vor beneficia de decontarea costurilor legate de transport, trecerea testului final şi obţinerea diplomei de calificare fiind răsplătite cu suma de 400 de lei acordată fiecărui absolvent.

Pe durata în care sunt incluşi în proiect, beneficiarii vor primi consiliere profesională şi vocaţională, orientare pe piaţa muncii şi suport emoţional. Oferit de specialişti ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, acest pachet de servicii are ca obiectiv pregătirea beneficiarilor pentru condiţiile unei pieţe a muncii dinamice şi îmbunătăţirea şanselor de a obţine un loc de muncă.

Aflat în faza de sustenabilitate, cu susţinere de la Bugetul Local al Sectorului 6, proiectul “Şanse egale în comunitatea noastră” a debutat în luna octombrie 2013, beneficiind de finanţare prin intermediul unor fonduri europene nerambursabile.

În această primă etapă, un număr de 212 persoane aparţinând grupurilor vulnerabile au primit diplome de calificare în diferite meserii, multe dintre ele fiind ulterior angajate.

Mai multe informaţii despre cursurile de calificare profesională din cadrul Proiectului “Şanse egale în comunitatea noastră” se pot obţine la numărul de telefon 0744.993.340 – persoană de contact Oana Porfir.