Primarul Sectorului 6, Gabriel MUTU, s-a întâlnit cu Directorul General al Metrorex, Marin ALDEA, şi cu reprezentanţi ai constructorilor, într-o vizită pe şantierul viitoarei staţii de metrou Râul Doamnei. Această staţie face parte din proiectul major „Linia de metrou Magistrala 5 – secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei”.

La faţa locului, primarul Gabriel Mutu a declarat: Am venit din nou pe şantierul de la metrou pentru a mă asigura că oamenii muncesc. Insist ca muncitorii de aici să menţină ritmul alert de lucru din ultimele săptămâni şi să păstreze curăţenia, atât în interiorul, cât şi în jurul şantierului. Domnul Director General al Metrorex m-a asigurat de prezenţa pe şantier a doi consilieri personali pentru verificarea permanentă a calităţii lucrărilor. Deja părţi ale şantierelor de suprafaţă au fost finalizate, iar traficul va intra în normal şi disconfortul de ani de zile va lua sfârşit.”

img_6485

În ultima perioadă s-au depus eforturi susţinute pentru ca ritmul lucrărilor să fie unul alert, iar graficele de lucru să fie respectate. Activitatea din şantier a evidenţiat faptul că se lucrează intens la devieri de utilităţi, la pereţii aferenţi structurii staţiei şi la refacerea suprafeţelor.

Din discuţiile purtate cu reprezentanţii constructorilor s-a estimat că pentru staţiile Brâncuşi şi Romancierilor, traficul va fi redat etapizat, începând cu a doua jumătate a lunii octombrie, continuându-se cu Orizont, Drumul Taberei 34 şi Favorit în luna decembrie a acestui an.

De asemenea, termenul pentru redarea parţială a traficului în zona staţiei Valea Ialomiţei s-a preconizat a fi la începutul lunii decembrie a acestui an. Pentru celelalte staţii, traficul se va relua începând cu luna februarie 2017.

Proiectul Magistrala 5 de metrou a fost finanţat integral de la bugetul de stat până în luna aprilie 2013. Ulterior, acesta a primit acordul Comisiei Europene pentru finanţarea din fondurile structurale în cadrul POST 2007 – 2013 şi, ulterior, fazat în POIM 2014-2020.

Prin construirea noii magistrale de metrou se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigură, confortabilă, rapidă şi directă, având marele avantaj de a degreva transportul de suprafaţă, atât cel public, cât şi transportul privat.

img_6387 img_6563