Zeci de noi locuri de parcare amenajate pe carosabil, trotuare refăcute integral și spații verzi reabilitate – așa arată acum Bulevardul Vasile Milea, după ce Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU), a implementat un nou proiect de dezvoltare urbanistică și peisagistică, menit să reconfigureze întreaga zonă delimitată de Șos. Virtuții – Splaiul Independenței – Bdul. Vasile Milea – Bdul. Iuliu Maniu.

            „Modernizarea Bulevardului Vasile Milea face parte dintr-un proiect mai amplu de lucrări de reamenajare și sistematizare integrată, proiect care include atât investiții privind decongestionarea și fluidizarea traficului auto, prin reabilitarea drumurilor și a parcărilor, cât și investiții în amenajarea spațiilor verzi și protejarea acestora. Pornind din zona Calea Plevnei/Șoseaua Orhideelor spre interiorul sectorului, regăsim o dezvoltare puternică a segmentului de afaceri, grupat în cel mai nou hub corporatist din Capitală. Administrația locală trebuie să țină pasul cu această infuzie de capital privat în sectorul nostru și să confirme planul de dezvoltare și investiții pentru comunitate”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

            Totodată, în imediata apropiere a Bulevardului Vasile Milea, Primăria Sectorului 6 a realizat o amplă investiție privind modernizarea zonei adiacente Pasajului Basarab, aici fiind realizată și cea mai mare pictură murală din România.

            În cifre, modernizarea Bulevardului Vasile Milea însumează:

  • 10.032 mp trotuare refăcute/asfaltate,
  • 2.257 mp spații verzi reabilitate cu gazon rulou și 2.039 mp instalații de irigații,
  • 90 locuri de parcare noi amenajate pe carosabil.

            „Această investiție tratează, pe de o parte, amenajarea, protecţia şi gestionarea durabilă a spațiilor verzi, iar pe de altă parte, reabilitarea drumurilor, a aleilor secundare și a parcajelor din sector, obiective de interes public prevăzute în Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă și în Strategia Locală Integrată de Dezvoltare Durabilă a Sectorului 6 pentru perioada 2017-2022”, a menționat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6, beneficiar al proiectului de modernizare. 

            Precizăm că Bulevardul Vasile Milea face legătura rutieră și cu Bulevardul Iuliu Maniu, o altă arteră de circulație complet modernizată de Primăria Sector 6 și inaugurată în decembrie 2019.