Atribuirea locurilor de parcare de reședință din Sectorul 6 se desfășoară transparent, modern și rapid. Din dispoziția primarului Gabriel Mutu, de la jumătatea lunii aprilie, locurile de parcare din sector vor fi atribuite şi în sistem electronic.


“Campania de informatizare pe care o derulează administrația locală la nivelul tuturor serviciilor descentralizate are rolul de a veni în întâmpinarea nevoilor membrilor comunității, scutindu-i astfel de mai multe drumuri la ghișee. Se asigură transparență totală în ceea ce privește atribuirea locurilor de parcare de reședință, fiecare cetățean având posibilitatea să verifice oricând harta locurilor de parcare libere”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.


Prin intermediul platformei online, Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 va pune la dispoziția cetățenilor harta tuturor locurilor de parcare de reședință ce vor fi disponibile în sector la data de 15 aprilie 2019.


• Cum funcționează?
Prin intermediul acestei platforme online, fiecare cetățean al Sectorului 6 va introduce adresa de domiciliu, iar aplicaţia va deschide automat harta locurilor de parcare disponibile pe o rază de 30 de metri de jur-împrejurul imobilului în care locuieşte. După completarea câmpurilor electronice cu datele cerute despre numărul de înmatriculare al autoturismului, marca auto, e-mail şi numărul de telefon, aplicaţia generează solicitarea electronică.


După generarea solicitării electronice, în câteva zile, aplicantul este anunţat că poate obține contractul de închiriere a locului de parcare. Trebuie precizat faptul că pentru adresa de domiciliu se poate aloca doar un singur loc de parcare.

Pentru a putea închiria un loc de parcare de reședință în sistem online, solicitanții trebuie să încarce electronic un scan al cărții de identitate și al talonului cu ITP valabil, iar în cazul în care mașina este luată în comodat, inclusiv contractul de comodat.

IMPORTANT! Pentru a putea închiria un loc de parcare de reședință pe raza Sectorului 6, solicitanții trebuie să achite la Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale orice altă datorie mai veche la bugetul local. Astfel, contribuabilii care înregistrează creanţe bugetare şi nu le plătesc până la data de 31 martie 2019 pierd locul de parcare contractat.

La nivelul Sectorului 6, sunt înregistrate aproximativ 38.500 de locuri de parcare de reședință.

Pentru detalii suplimentare privind atribuirea parcajelor de reședință din Sectorul 6, locuitorii se pot adresa Serviciului Parcaje din cadrul ADPDU Sector 6 la sediul din Aleea Bistra nr. 1 sau la telefon 021.440.20.64, precum şi electronic, la [email protected]. Programul de lucru cu publicul este luni, marţi, joi şi vineri, între orele 8.30-13.00, iar miercuri, între orele 13.00-18.30.