După o perioadă îndelugată de timp, Comunitatea Sectorului 6 se poate bucura din nou de acces în curțile școlilor și liceelor, după încheierea orelor de curs, în weekenduri sau în vacanțe.

Începând cu data de 1 mai 2021, cetățenii Sectorului 6 au acces liber pe terenurile de sport în aer liber și în spațiile de recreere din curțile unităților de învățământ preuniversitar de stat. Aceste prevederi nu se aplică în cazul unităţilor de învăţământ care se află în proces de reabilitare.

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6, a amenajat în acest sens, în curțile unităților de învățământ, spații de recreere, de care se pot bucura copiii și adulții care locuiesc în proximitate și care de multe ori trebuie să parcurgă distanțe lungi pentru a petrece timpul liber în astfel de locații. Acestea sunt dotate cu bănci si coșuri de gunoi, iar pe asfalt au fost desenate o serie de jocuri educative care ajută la dezvoltarea atenției și echilibrului celor mici.

Programul este conceput astfel încât procesul educațional, cu toate componentele sale, să nu fie perturbat. Accesul este permis zilnic, după finalizarea orelor şi a altor tipuri de activităţi desfăşurate de unitatea de învăţământ, până la orele 20:00 pe timp de iarnă, respectiv orele 22:00 pe timp de vară, sau acolo unde terenurile de sport sunt prevăzute cu instalații de iluminat nocturn indiferent de sezon.

 În zilele de sâmbăta, duminică și în timpul vacanţelor, accesul este permis între orele 09:30 – 13:00 și 16:00 – 20:00 pentru sezonul de iarnă (01.11/31.03) și între orele 09:30 – 13:00 și 16:00 – 22:00 pentru sezonul de vară (01.04/31.10).