Joi, 23 septembrie 2021, a avut loc întâlnirea “Cafeneaua părinților”, în cadrul Proiectului PIED, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în sprijinul comunității defavorizate din Cartierul Giulești-Sârbi. Au fost invitați la discuții reprezentanții legali ai copiilor care beneficiază, în cadrul acestui program, de servicii de supraveghere și sprijin în efectuarea temelor, activități de abilitare și petrecere a timpului liber, suport educațional.

În cadrul întâlnirii, reprezentanți ai DGASPC Sector 6 au prezentat părinților oportunitățile oferite copiilor și adolescenților de Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul Golescu Grant, acolo unde aceștia se pot înscrie la cursuri de educație nonformală menite să le dezvolte abilitățile și să îi învețe lucruri noi.

Aceeași întâlnire a permis participanților să intre în contact cu principiile și obiectivele programelor de tip “A doua șansă”, derulate în cadrul “Proiectului Aripi spre viitor” prin parteneriatul dintre Fundația Estuar, Asociația Four Change, DGASPC Sector 6 și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, “Aripi spre viitor” își propune reîntoarcerea în sistemul de educație și formare a unui număr de 500 de persoane care au abandonat școala sau care nu au finalizat educația obligatorie. Finanțărea proiectului se ridică la suma de 9.518.252 lei, din care 7.614.602 reprezintă fonduri europene nerambursabile, 1.335.889 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Național, restul fiind acoperit din fonduri de la Bugetul Local Sector 6.

Cu o perioadă de derulare de 32 de luni, proiectul a debutat în luna ianuarie a acestui an, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educație și competențe, Cod Proiect 135937.
Beneficiarul finanțării este Fundația Estuar alături de partenerii săi: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Four Change.
Persoanele interesate ne pot contacta la adresele de email [email protected] sau [email protected], precum și la numerele de telefon 0723.161.313, ¬0723.746.494, 0765.597.172. Informații suplimentare la www.asistentasociala6.ro.