Ştiaţi că peste 100 de milioane de tone de alimente sunt risipite în fiecare an în Europa, iar în România 15% din mâncarea din magazine ajunge la gunoi fără a fi scoasă din ambalaj?

Ştiaţi că în ţara noastră 40% dintre copii nu îşi pot satisface nevoile alimentare de bază?

Primăria Sectorului 6 prin Direcţia Generală de  Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Diaconia-Sector 6 vă invită miercuri, 7 decembrie 2016, începând cu orele 11.00, la evenimentul de lansare a proiectului

„Banca Locală de Alimente Sector 6”

Este prima bancă de alimente înfiinţată de o autoritate locală din România, în conformitate cu principiile Federaţiei Europene a Băncilor de Alimente – o platformă a Uniunii Europene ce reuneşte 70 de organizaţii, fiind centrată pe prevenirea risipei pe lanţul valoric alimentar, pe cooperarea intersectorială protecţie socială.

În contextul promulgării de către  preşedintele României a Legii privind combaterea risipei alimentare, Banca Locală de Alimente Sector 6 constituie un sistem non-profit prin intermediul căruia produsele alimentare scoase din circuitul comercial se colectează, se depozitează şi se distribuie ulterior către persoanele defavorizate. Este vorba de alimente care până acum erau destinate aruncării sau distrugerii, un tip de comportament care generează risipă şi afectează în mod grav mediul înconjurător.

Noul proiect ce va fi realizat pe raza Sectorului 6 reprezintă o transformare profundă a obiceiurilor de consum, o paradigmă modernă de satisfacere a nevoilor de bază ale persoanelor dezavantajate, dar şi o structură socială ce limitează efectele nocive ale consumului asupra mediului.

La evenimentul din incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, din Aleea Ţibleş nr. 64, vor participa primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, reprezentanţi ai Protoieriei Sector 6 şi ai Direcţiei Generale de  Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Pentru confirmarea participării, vă rugăm să apelaţi numărul de telefon 0723.200.463, persoană de contact: Mihaela Drăgoi.

harta-palat