Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a fost prezent astăzi la aniversarea a 20 de ani în România a uneia dintre cele mai mari companii americane, Garrett Advancing Motion (fosta Honeywell Transportation System). La eveniment au participat și ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, președintele și CEO al Garrett Advancing Motion, Olivier Rabiller, viceprimarul Sectorului 6, Constantin Tomescu, dar și oficialități din Guvernul României.
Fabrica de turbosuflante din Sectorul 6 al Municipiului București acoperă aproape 40% din necesarul mondial al acestui produs, fiind și cea mai mare și mai modernă fabrică de acest tip din lume.

    Gabriel MUTU, primarul Sectorului 6: ”Nu este prima oară când vizitez fabrica dumneavoastră și felicit investitorii americani din Sectorul 6 pentru standardele înalte pe care le-au impus, pentru calitatea produselor și a condițiilor de muncă de care beneficiază cei 800 de angajați.

De la momentul la care am preluat mandatul de primar, în urmă cu doi ani, am vrut să mă asigur că autoritatea locală va sprijini capitalul privat, care să completeze necesarul financiar de care comunitatea noastră are nevoie.

<<Privim către viitor>> este o deviză a acestei mari companii americane, cu sediul în Sectorul 6, pe care o împărtășesc și prin care îmi motivez echipa administrativă în implementarea proiectelor durabile.”

Ambasadorul Hans Klemm s-a arătat, de asemenea, impresionat de tehnologia de vârf, care stă la baza acestor operațiuni, fiind mândru că o companie americană s-a dezvoltat continuu în ultimii 20 de ani în acest sector din România și și-a declarat încrederea în viitorul investițiilor aici.