La solicitarea reprezentanţilor unei asociaţii de proprietari pentru a primi sprijin în curaţarea unui apartament în care locuia în condiţii insalubre un vecin, primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a dispus formarea unei echipe mixte care să  soluţioneze problema ridicată de către aceştia.

Intervenţia promptă şi implicarea echipelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 şi Societăţii de salubrizare Urban au reuşit să îmbunătăţească traiul şi condiţiile de locuit ale domnului V.

„Bătrâneţea, haine grele”, spunea o vorbă.  Domnul V., are peste 84 de ani şi a adunat numeroase boli asociate vârstei. Din cauza unui debut de Alzheimer, relaţiile familiale şi de prietenie au de suferit, iar puţinele persoane dornice să dea o mână de ajutor sunt respinse în mod constant. Domnul trăieşte singur, în apartamentul proprietate personală, iar cele două camere pe care ar trebui să le întreţină, au devenit un focar de infecţie.

Astfel că, asistenţii sociali ai DGASPC S6 care s-au deplasat la faţa locului l-au convins să permită accesul echipei Urban să realizeze igienizarea locuinţei, iar în urma evaluării situaţiei psihosociale şi a discuţiilor purtate, au luat împreună cu domnul V. decizia ca acesta să fie găzduit pentru o noapte într-un centru social de pe raza Sectorului 6, pentru ca substanţele chimice pentru exterminarea insectelor să poată acţiona fără a-i periclita sănătatea. Echipa care s-a implicat în acest caz a lucrat cu dăruire, reuşind să stabilească o relaţie foarte bună cu domnul V, implicând şi rudele acestuia, pentru ca situaţia să nu se mai repete pe viitor.

Domnul V. va intra în programul „Îngrijiri la domiciliu pentru persoanele vârstnice dependente din sectorul 6” derulat de DGASPC S6, va fi vizitat de un asistent medical şi un asistent social, primind sprijin pentru activităţile de bază ale vieţii zilnice şi servicii de consiliere pentru prevenirea degradării fizice şi sociale.