Prima zi de primăvară vine cu ghiocei, soare, dar și cu sute de mărțișoare lucrate manual de beneficiarii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, care așteaptă să fie descoperite în cadrul Târgul Drumul Taberelor, de pe Strada Brașov, nr 25.

Toate mărțișoarele sunt confecționate de adulții cu dizabilități, copiii și seniorii din Sectorul 6. Printre piticii care au lucrat mai multe săptămâni la realizarea mărțișoarelor s-au regăsit și elevii defavorizați din clasele primare și gimnaziale ale Școlilor nr. 153 și 161, din cartierul Giulești-Sârbi, beneficiari ai Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate (PIED).

Mărțișoarele create de prichindei au luat forma scoicilor culese de pe malul mării în vacanța de vară, scoici pe care le-au pictat și lipit pe diferite forme. Unii dintre ei au croșetat cu mohair pe riglă și pe furculiță, iar alții au realizat felicitări colorate și pline de viață.

“Program Integrat de Educație pentru Diversitate” este un proiect al Primăriei Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, dedicat elevilor defavorizați din cartierul Giulești-Sârbi, care primesc servicii complexe de tip afterschool: supraveghere și sprijin la efectuarea temelor, meditații prin metode educative nonformale, o masă caldă sau o gustare zilnic, consiliere psihologică și educațională.

Cei mici sunt implicați și în nenumărate activități extrașcolare, atelierele de confecționat mărțișoare fiind mereu așteptate în prag de primăvară. Creațiile copiilor cu vârste între 6 și 10 ani așteaptă să fie admirate și procurate în cadrul Târgului de Mărțișor din părculețul aflat în fața intrării Centrului Comercial Drumul Taberelor, de pe Strada Brașov, nr 25.

“Prin finanţarea programului PIED acordăm şanse de integrare şcolară şi socială copiilor din zona defavorizată Giuleşti-Sârbi. Suntem bucuroşi să vedem că sprijinul primit din partea comunităţii locale este răsplătit prin aceste mici daruri care vestesc primăvara”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Vă așteptăm la singurul târg în care mărțișoarele spun o altfel de poveste – cea a implicării în comunitate, a dăruirii și a depășirii oricărui obstacol!