Facem lună Sectorul 6! Sâmbătă, 25 martie, la ora 10.00, dăm startul curățeniei generale de primăvară, ediția a treia, care va ține până pe 31 mai. Timp de două luni, 1.100 de angajați și peste 100 de utilaje vor fi în angrenajul de pe străzi. Ca și anul trecut, va fi o mobilizare în forță.

Astupăm gropi, trasăm locuri de parcare, spălăm zona piețelor, străzile, trotuarele, mobilierul urban, bolarzii, stâlpișorii de demarcare a benzilor, semafoarele, indicatoarele rutiere, dar și stațiile STB.

De asemenea, vom curăța stâlpii de afișe, vom înlocui coșurile de gunoi vechi și se va continua toaletarea copacilor. În plus, vom planta 6.000 de flori, 550 de arbori și peste 2.500 metri liniari de gard viu. De asemenea, amenajăm parcuri și locuri de joacă pentru copii.

  • Mașinile parcate la bordură vor fi mutate

Toate structurile Primăriei Sectorului 6 vor fi implicate în activitatea de curățenie stradală, ce va dura până în luna mai: Administrația Domeniului Public Sector 6, Direcția Generală Servicii Publice Locale Sector 6, care va coordona activitatea operatorului de salubrizare URBAN SA, Administrația Comercială Sector 6 și Poliția Locală Sector 6.

Aceasta din urmă va avea ca sarcină să-i notifice pe proprietarii mașinilor parcate în zona de curățenie să le mute, pentru a putea fi măturată, periată și spălată partea carosabilă, și să asigure perimetrul pentru desfășurarea acțiunii în siguranță.

De asemenea, cetățenii sunt rugați să iasă în curtea blocului pentru a o igieniza. Le punem la dispoziție saci, ridicăm materialul vegetal și le oferim gratuit răsaduri de flori crescute în serele ADPDU Sector 6. 

  • Începem curățenia în grădinile de bloc. Primarul Ciprian Ciucu: „Voi fi în Giulești”

Startul campaniei va fi dat de primarul Ciprian Ciucu sâmbătă, 25 martie, ora 10.00, la blocurile din Giulești, aflate pe strada George Vâlsan. Va fi împreună cu colegii de la ADPDU Sector 6, care se vor împărți pe trei zone de blocuri și vor înainta spre Calea Giulești.

Îi invit pe cetățeni în curtea blocului lor și voi veni și eu. În special în Giulești și Crângași. Ca în fiecare an, ADP și Urban vor fi în dispozitiv! Curățăm spațiul verde, spălăm străzile, mobilierul stradal și semnele de circulație, plombăm gropile, marcăm locurile de parcare„, a transmis edilul.

În Sectorul 6, locuiesc oficial în jur de 400.000 de persoane.