Duminică, 28 februarie 2021, Primarul Sectorului 6 dă startul cele mai mari campanii de curățenie din istoria Sectorului 6.

Aceasta reprezintă o amplă acţiune a autorității publice locale în toate cartierele Sectorului 6.

Peste 150 de lucrători din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, URBAN SA și polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 se vor afla, zilnic, în teren pentru a desfășura acțiunile programate.

Astfel, tot ceea ce înseamnă domeniul public al Sectorului 6: străzi, trotuare, zone verzi, parcurile din sector, locurile de joacă şi cele de odihnă, parcări de reședință, precum şi scuarurile şi platbandele vor intra într-un amplu proces de curățenie generală.

De asemenea, și celelalte direcții subordonate Consiliului Local al Sectorului 6 s-au mobilizat în această perioadă în campania de curățenie. Alături de ADPDU Sector 6, Administrația Școlilor Sector 6 va interveni pentru înfrumusețarea curților unităților de învățământ din sector. Acestea vor fi curățate, arborii vor fi toaletați și vor fi plantate flori crescute în serele proprii ale Administrației Domeniului Public.

Salubrizarea se va face după un program anunțat, în prealabil, atât în mediul online pe site-ul Primăriei Sectorului 6 și al Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, cât și fizic în zonele respective, prin afișaj la scările blocurilor.

Campania se va desfășura planificat, în acest scop, sectorul fiind împarțit în microzone.

Va fi acoperită circa o micro-zonă pe săptămână și, permanent, va fi comunicat locul actual de intervenție, precum și următorul în care se va interveni.

Concret, operațiunile care se vor desfășura sunt următoarele:

1. Campanie de informare pe micro-zonă (cu 1 sau 2 săptămâni în prealabil, prin afișaj la scara blocului și telefoane către administratorii de bloc, postări actualizate pe Facebook);

2. Toaletarea copacilor (ziua 1 și 2);

3. Astuparea / asfaltarea gropilor din carosabil (ziua 1 și 2);

4. Reparații, dotări / mobilier urban, scoatere garduri inutile (ziua 3, 4 și 5);

5. Întreținerea spațiilor verzi (ziua 3, 4 și 5);

6. Notificarea făcută cetățenilor pentru a-și muta temporar mașinile în ziua a 6-a pentru a face loc spălării străzilor și trotuarelor (ziua 1 și 2);

7. Spălarea străzilor și a trotuarelor de către operatorul de salubrizare Urban S.A. (ziua 5 și 6);

8. Marcarea locurilor de parcare înregistrate la ADPDU Sector 6 (ziua 7).

În atenția voluntarilor!

Primăria Sectorului 6 îi încurajează pe toți cei care doresc să se implice în campania de curățenie să se alăture activităților întrucât responsabilitatea socială este o trăsătură a unei comunități unite.

Cei interesați sunt invitați să se înscrie la formularul de la această pagină: https://old.primarie6.ro/curateniegenerala/

Voluntarii pot interveni atât în jurul blocurilor de locuințe, cât și în zonele unor obiective importante din sector, cum ar fi Lacul Morii, Strada Liniei și altele.

Aceștia vor primi, zilnic, programul desfășurării intervențiilor pentru buna organizare a activităților. 

Sunt puse la dispoziție unelte și materiale (lopeți, greble, mănuși, saci etc.), pot fi  solicitate mașini care să ridice gunoiul.

Vă așteptăm să participăm împreună, să fim voluntari și să avem grijă de locurile în care trăim!