Primăria Sectorului 6, Prin Centrul Cultural European Sector 6, susține proiectul muzical “Minisong Sector 6”, unul dintre proiectele culturale ce au luat naștere în Sectorul 6 încă din anii 90.

            Proiectulvine în contextul preocupărilor constante ale instituției pentru educația și formarea tinerilor din Sectorul 6. Proiectul este sprijinit de Inspectoratul Școlar al Municipiului București Sector 6.

            Primele repetiții au loc astăzi, 13 decembrie, de la orele 18.00, în incinta Școlii nr. 197 din Drumul Taberei. Au fost selectați 40 de elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, ce au demonstrat că au aptitudini muzicale. Aceștia vor face parte din noul grup “Minisong Sector 6”, și vor participa la cursurile gratuite de muzică și coregrafie timp de un an de zile, în fiecare zi de vineri.

            Preselecțiile au avut loc pe 29 noiembrie și pe 5 decembrie, în incinta Școlii nr. 197 din Drumul Taberei, loc în care se desfășurau și repetițiile primului grup format de Ioan Luchian Mihalea. La preselecții au participat copii din toate unitățile de învățămînt primar ale Sectorului 6 și au fost făcute de trei profesori acreditați – profesor de muzică – pian și canto, instructor – chitară și vioară și instructor de dans.

            Istoria “Minisong” a început în anii 90, când regretatul artist Ioan Luchian Mihalea, fondator și conducător al grupului vocal și al corului de copii “Minisong”, a lansat proiectul în Sectorul 6, în incinta Școlii nr. 197 din Drumul Taberei, loc în care se desfășurau și repetițiile.