Veste bună pentru bucureşteni: încă două hypermarket-uri s-au alăturat iniţiativei primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, şi, în nopţile care urmează, vor pune la dispoziţia şoferilor parcările acoperite pe care le deţin. Este vorba despre Centrul Comercial Militari Shopping (Bd. Iuliu Maniu nr. 546 – 560) şi Kaufland Valea Oltului (Str. Valea Oltului nr. 195).

Suntem încântaţi de faptul că hypermarket-urile ne contactează şi se oferă să ne sprijine în demersul nostru de a identifica locuri alternative de parcare pentru şoferii din Sectorul 6, în această perioadă dificilă. Îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care vor să se implice în crearea unei stări de normalitate în comunitatea noastră”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Încă de ieri, Primăria Sectorului 6 a informat proprietarii de autovehicule că până joi, 19 ianuarie 2017, îşi pot lăsa maşinile în parcările acoperite ale marilor centre comerciale din sector: Cora Lujerului (Bd. Iuliu Maniu nr. 19), Plaza România (Bd. Timişoara nr. 26), Auchan Drumul Taberei (str. Braşov nr. 25) şi Auchan Constructorilor (Bd. Constructorilor nr. 16A). De asemenea, la AFI Palace Cotroceni (Bd. Vasile Milea nr. 4), şoferii pot ocupa locuri în parcarea acoperită, în intervalul orar 22:00 – 10:00. În acest caz, pe timpul zilei, locurile de parcare trebuie eliberate pentru a permite accesul clienţilor. În caz contrar, administratorii parcării vor aplica tarifele standard.

Primarul Gabriel Mutu a lansat, de asemenea, un apel către şoferi să lase în parbriz un număr de telefon unde pot fi contactaţi în caz de urgenţă şi să respecte intervalul orar stabilit pentru staţionare în parcările marilor centre comerciale.

În aceste zile, pentru care meteorologii au anunţat scăderi de temperatură şi ninsoare, operatorii care asigură deszăpezirea Sectorului 6 se vor afla la datorie, iar stocurile de materiale antiderapante sunt refăcute în mod constant. Astfel, Urban SA dispune în acest moment de 1.800 tone de material antiderapant şi de 550 tone de soluţie antiîngheţ Eco-Thaw. Totodată, pe teren se vor afla 178 de utilaje ale Urban SA şi alte 30 ale ADPDU Sector 6.

La rândul său, Poliţia Locală Sector 6 face un apel către proprietarii autoturismelor, să poziţioneze maşinile astfel încât utilajele de deszăpezire, pluguit, încărcat şi transport zăpadă să poată intra pe străzile secundare, dintre blocuri, în vederea unei deszăpeziri rapide şi eficiente. Pentru situaţiile de urgenţă, cetăţenii pot apela 24 de ore din 24 dispeceratul Poliţiei Locale Sector 6 la numerele de telefon 021/413.16.20 sau 021/9546.