În perioada 20 – 25 ianuarie 2017, Poliţia Locală Sector 6 a întreprins mai multe acţiuni de identificare a persoanelor fără adăpost care, în actualele condiţii meteo, ar fi suferit din cauza temperaturilor scăzute.

Astfel, în week-endul ce a trecut şi în primele zile ale acestei săptămâni, poliţiştii aflaţi în patrulare au identificat 16 persoane fără adăpost, dintre care 12 au fost conduse de îndată şi cazate temporar în centrele din subordinea autorităţii locale, o persoană a fost încredinţată familiei, iar 3 persoane au refuzat internarea.

foto 2

Echipe mobile formate din poliţişti locali acţionează permanent pentru a depista persoanele fără adăpost şi a le conduce în centrele de asistenţă socială de pe raza sectorului. Pe lângă un adăpost în care să se încălzească, aceştia beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate.

În dimineaţa de astăzi, 26 ianuarie 2017, în cele patru adăposturi din Sectorul 6 erau cazate 69 de persoane.

Poliţia Locală Sector 6 adresează un apel cetăţenilor din sector pentru a semnala la nr. de telefon 021.413.16.20 sau 021.9546 (disponibil permanent) prezenţa pe stradă sau în scările de bloc a persoanelor fără adăpost. Astfel, acestea vor fi preluate şi transportate la unul dintre centrele sociale de pe raza Sectorului 6.