Locurile de joacă și spațiile de odihnă din Sectorul 6 sunt incluse într-un plan multianual de reabilitare pe care primarul Gabriel Mutu l-a aprobat încă de la preluarea mandatului, în vara anului 2016.

Până în prezent, echipele de lucrători ale Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 au reparat și recondiționat peste jumătate dintre locurile de joacă și de odihnă din toate cartierele sectorului.

“Am demarat aceste proceduri încă din vara anului 2016 deoarece, din discuțiile purtate în teren cu cetățenii, a rezultat că această problemă este una importantă pentru comunitatea noastră. Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 are ca prioritate aceste lucrări, al căror parcurs îl verific personal, în fiecare zi. Mă bucur că putem respecta termenele pe care ni le asumăm, este o dovada în plus a eficienței administrative. Mai mult, în afară de reabilitarea locurilor de joacă existente în întregul sector, am început lucrările la un parc nou, situat pe Bulevardul Timișoara nr. 10 – 12, primul parc înființat în Capitală după Revoluție”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Pentru a eficientiza activitatea, lucrările se desfășoară conform unui grafic, pe loturi, iar primul lot programat pentru acest an a fost deja finalizat, acesta cuprinzând locurile de joacă din:

 1. Strada Sibiu nr. 2
 2. Bulevardul Iuliu Maniu nr. 73
 3. Strada Orșova nr. 5
 4. intersecția Străzii Orșova cu Aleea Bărăganu
 5. Strada Bozieni nr. 4
 6. Bulevardul Drumul Taberei nr. 73B
 7. Bulevardul Drumul Taberei nr. 98
 8. Aleea Istru nr. 2.

 

Locurile de joacă de la adresele de mai sus sunt, în acest moment, reabiltate integral și date în funcțiune, comunitatea beneficiind de cele mai moderne condiții pentru jocurile celor mici si odihna celor mari.

Începând din luna iulie, Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 Sector 6 a demarat lucrări aferente lotului 2 al programului de reparații, programat să fie finalizat la începutul lunii septembrie dacă vremea va permite efectuarea tuturor lucrărilor. Astfel, chiar în aceste zile, lucrătorii Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 intervin în locurile de joacă de la adresele:

 1. Bulevardul Iuliu Maniu nr. 176 – 180
 2. Strada Cetatea de Baltă nr. 145
 3. Bulevardul Iuliu Maniunr. 51
 4. Bulevardul Iuliu Maniu nr. 61-63
 5. Strada Bozieni nr. 9
 6. Aleea Compozitorilor nr. 22
 7. Aleea Bistra nr. 3,
 8. Strada Cupolei nr. 7
 9. Bulevardul Drumul Taberei nr. 96
 10. Strada Tolbei nr. 1
 11. Strada Obcina Mare nr. 4
 12. Bulevardul Iuliu Maniu nr. 67.

 

Lucrările includ reparatii capitale, de la noi instalații de irigare pentru spațiile verzi, până la refacerea aleilor, aparate și instalații de joacă noi, suprafețe de protecție pentru copii, bănci pentru părinți și bunici etc.

Un nou parc în București

Proiectul parcului de pe Bulevardul Timișioara s-a născut din nevoia membrilor comunității de a avea mai mult spațiu verde pentru activitatile de recreere de fiecare zi.

În urma discuțiilor purtate în teren și în spațiul virtual, primarul Gabriel Mutu a dispus ca operatorul de salubritate să-și retragă garajele și activitățile logistice la periferia sectorului. Astfel, a rezultat un spațiu de 18.000 de metri pătrați, aflat acum în administrarea Primăriei Sectorului 6 în care echipele Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 Sector 6 au început deja lucrările.