În săptămâna 07 -13 ianuarie 2019, când s-au înregistrat temperaturile cele mai scăzute de la începutul iernii, echipajele Poliției Locale Sector 6 au monitorizat toate zonele frecventate de către oamenii străzii. Polițiștii verifică aceste zone, iar persoanele identificate sunt conduse la adăposturi.

Au fost identificate 87 de persoane fără adăpost, dintre care 21 au solicitat să fie conduse şi cazate temporar în centrele din subordinea Autorităţii Locale Sector 6, iar 66 au refuzat internarea. Pe lângă un adăpost în care să se încălzească, aceștia beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de asistență de specialitate. Precizăm faptul că polițiștii locali cunosc locațiile unde se adăpostesc persoanele care refuză deplasarea către centrele sociale și le monitorizează, fiind gata de intervenție atunci când situația o impune.

De asemenea, în această perioadă rece, cetățenii se pot opri și la cele nouă centre de informare și asistență aflate pe raza Sectorului 6. Aici se pot încălzi și odihni, iar cei care doresc, pot primi și ceai cald. Programul de lucru al centrelor de informare este: luni – vineri, între orele 10:00 – 18:00, și sâmbătă, între orele 10:00 – 14:00.

Punctele de informare sunt situate în următoarele zone:

  • Iuliu Maniu/Valea Cascadelor – pe partea cu Parcul Păcii;
  • Constructorilor/Calea Giuleşti – pe partea cu Calea Giuleşti;
  • Parcul Drumul Taberei – pe diagonală de magazinul Carrefour (fost Billa);
  • Calea Crângaşi – ieşirea de la Metrou spre Bd. Constructorilor;
  • Pasajul Lujerului – vizavi de hypermarketul Cora;
  • Timişoara/str. Braşov – vizavi de Plaza România;
  • Piaţa Drumul Taberei;
  • Piaţa Valea Ialomiţei;
  • Piaţa Veteranilor.

Poliția Locală Sector 6 adresează un apel cetățenilor din sector să sesizeze la numerele de telefon 021/4131620 și 021/9546 prezența persoanelor fără adăpost pe stradă sau în scările blocurilor, pentru ca acestea să fie preluate și transportate la unul dintre centrele sociale din sector.

Totodată, puteți apela și numărul de urgență al echipei mobile de intervenție din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6,  disponibil permanent  – 0731.624.849. Echipa mobilă va fi prezentă pe străzi în toată perioada în care temperaturile vor fi scăzute.