În luna octombrie 2018, polițiștii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu păstrează curățenia trotuarelor, arterelor de circulatie, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice, cât și juridice.

Tot în luna octombrie au fost aplicate sancţiuni contravenţionale posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public,  n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea, au permis accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi în parcuri, grădini publice, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii. Cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei.

Suma totală a sancţiunilor aplicate de poliţiştii locali pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 120/2010 a fost, în luna octombrie, de aproape 160.000 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori este cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia în Sectorul 6.