Meteorologii au anunțat că, miercuri seară, se vor înregistra temperaturi negative.
Astfel că cele două adăposturi de noapte din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6 sunt pregătite să-i primească pe cei fără locuință.

Nu mai puțin de 60 de locuri sunt disponibile în centrele din Strada Inspirației, unde sunt cazate femei, și în Strada Mănăstirea Văratec, destinat bărbaților. Aici au fost finalizate amenajările unui nou spațiu, dotat cu camere, dușuri, izolator și sală de mese. De aceleași falicități au parte și femeile.

În cadrul adăposturilor, beneficiarii primesc servicii de cazare, igienă, hrană caldă, consiliere psihosocială, consultații medicale, echipamente și dezinfectanți. În plus, sunt testați gratuit pentru Covid-19.

Persoanele fără locuințe aflate raza Sectorului 6 sunt identificate și monitorizate permanent la nivelul DGASPC Sector 6. Asistenții sociali merg periodic pe teren, în locurile frecventate cu predilecție de oamenii străzii, pentru a le include în sistemul de protecție socială.

În sezonul 2020-2021, peste 120 de persoane au beneficiat de serviciile adăposturilor de noapte din Sectorul 6.

Cetățenii pot semnala astfel de cazuri, aflate pe raza Sectorului 6, la numărul telefonic de urgență 0731.62.48.49, disponibil permanent.