Până în data de 25 ianuarie 2023, Poliția Locală Sector 6 a făcut 103 de sesizări către ASPA, privind maidanezii de pe teritoriul sectorului. 37 dintre ele au fost făcute înainte de tragedia din 21 ianuarie, când o femeie a fost ucisă de câini, pe strada Drumul La Roșu, din zona Lacul Morii.

Din aceste 103, opt sesizări au fost făcute în zona critică, din apropierea străzii unde a avut loc tragicul eveniment. Conform datelor Poliției Locale, doar două dintre cele opt au fost soluționate.

În total, din cele 103, ASPA a capturat câini în doar 12 din cazuri, iar în alte 12, instituția s-a prezentat la locul sesizării, dar nu a prins niciun maidanez. În restul de 79 de cazuri, ASPA nu a răspuns deloc.

Harta cu toate sesizările din 2023, dar și cu cele din 2022 o puteți vedea mai jos, dar și accesând link-ul de AICI. Ea este modificată în timp real de Poliția Locală Sector 6, așa că datele se vor schimba în permanență, în funcție de sesizările făcute, dar și de răspunsul ASPA.

Pe hartă, veți găsi cu galben sesizările făcute în 2022, cu roșu pe cele din 2023. După cum puteți vedea și în imaginea de mai jos, cele din zona critică, din vecinătatea străzii Drumul La Roșu sunt marcate cu negru. Sesizările soluționate, în care au fost capturați câini, sunt marcate cu mov.

Sesizările făcute în zona critică, lângă strada Drumul La Roșu, în 2023

O haită de 10 câini, sesizată la 14 ianuarie de Poliția Locală

Printre aceste sesizări, se găsește și cea făcută de Poliția Locală la data de 14 ianuarie 2023, chiar pe strada Drumul La Roșu, unde a fost loc tragedia, o săptămână mai târziu. Din imaginile surprinse de polițiștii locali, se poate vedea o haită de zece câini. ASPA nu a răspuns la apelul făcut atunci de Poliție.

Haita de câini fotografiată de Poliția Locală Sector 6, pe strada Drumul La Roșu, la 14 ianuarie 2023