Pentru a veni în sprijinul copiilor și al părinților din Sectorul 6, și nu numai, Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” prelungește perioada Campaniei “Gripă sau Răceală” cu încă o săptămână.

Astfel, până în data de 14 februarie 2020, copiii din Sectorul 6 pot beneficia de un control medical amănunțit, gratuit, pe bază de programare prealabilă la numerele de telefon: 031.9593 sau 0726.150.250. Totodată, și copiii care nu domiciliază legal în Sectorul 6 pot beneficia de control medical gratuit, decontat prin CASMB, dacă se prezintă cu bilet de trimitere de la medicul de familie.

Campania se derulează prin Cabinetul de Pediatrie al Centrului de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” și are ca scop principal depistarea și prevenirea extinderii cazurilor de gripă.

În cele două zile de la debutul campaniei, 46 de copii s-au prezentat pentru un control amănunțit la Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81. În urma aplicării testului, au fost depistate 7 cazuri de gripă.

Dacă micuții acuză dureri de gât, strănută, au nasul înfundat, nu au poftă de mâncare sau au febră, este bine să fie văzuți de un medic pediatru pentru a primi un diagnostic și un tratament corect. Totodată, în cadrul aceluiaşi Cabinet de Pediatrie se poate realiza, la cerere, testul rapid pentru depistarea prezenței virusurilor gripale influenza A și B, acesta fiind un test de screening care presupune recoltarea de secreții nazale sau faringiene.

Mai multe informații despre cum să evitați îmbolnăvirea, dar și despre serviciile puse la dispoziție de Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, găsiți pe site-ul www.nectarie6.ro.

Totodată, încă de luni, 27 ianuarie 2020, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a implementat un set de măsuri prin care autoritatea locală ajută comunitatea să prevină răspândirea virusului gripal.

Măsurile implementate în școlile din Sectorul 6:
✅ Măști medicinale
Toți cei 40.000 de elevi și cele 6.000 de cadre didactice din unitățile de învățământ preuniversitar de stat primesc gratuit măști medicinale.
✅ Soluțiile dezinfectante
Toate clasele celor 68 de unități de învățământ din Sectorul 6 sunt dotate cu dispenser de hârtie și soluție dezinfectantă pentru mâini.
Au fost trimise materialele de dezinfecție și igienizare solicitate de directorii unităților de învățământ, iar acolo unde situația impune, se efectuează dezinfecție prin nebulizare.
✅ Procedeul de spălare-uscare “fără atingere”
Principala metodă de prevenție rămâne igiena personală strictă, fiind recomandată, în această perioadă, spălarea mâinilor cu apă și săpun de mai multe ori pe zi.

În școlile din Sectorul 6, 172 de grupuri sanitare au fost modernizate în vara anului trecut, pardoselile au fost acoperite cu tarchet, iar dispozitivul de dozare a săpunului lichid, bateria lavoarului și uscătorul de mâini, toate automate, cu senzori de mișcare, ajută în procesul de prevenție.

De asemenea, sunt distribuite gratuit măști medicinale și în cele nouă puncte de informare și asistență de pe raza Sectorului 6, acolo unde poate fi folosit și dezinfectant sanitar, toate materialele fiind asigurate de autoritatea locală:

  1. Bd. Iuliu Maniu x Valea Cascadelor – lângă Parcul Păcii;
  2. Bd. Constructorilor x Calea Giulești;
  3. Parcul Drumul Taberei – intrarea dinspre Bd. 1 Mai;
  4. Calea Crângași – ieșirea de la Metrou spre Bd. Constructorilor;
  5. Pasajul Lujerului;
  6. Bd. Timișoara x Str. Brașov;
  7. Piața Drumul Taberei;
  8. Piața Valea Ialomiței;
  9. Piața Veteranilor.