Având în vedere evoluția situației epidemiologice cauzate de răspândirea noului coronavirus și faptul că riscul de transmitere a COVID-19 în unități de învățământ preuniversitar este considerat crescut, în Sectorul 6, personalul didactic, auxiliar și neauxiliar din cadrul unităților de învățământ au înțeles importanța vaccinări și au mers să se imunizeze.

Cu toate că ne confruntăm cu o criză de sănătate publică, accesul echitabil la educație este esențial. De aceea, reîntoarcerea tuturor elevilor în clase trebuie să se facă cu măsuri stricte de protecție împotriva infecției SARS-CoV-2.

Din cele 419 unități de învățământ publice, din București, Grădinița nr. 111, din Sectorul 6, este singura care are un grad maxim de vaccinare în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Vorbim despre 32 de angajați, dintre care 19 sunt educatoare.

Cu toții sunt vaccinați în prima parte a campaniei, astfel că unii dintre ei au deja făcută și doza 3. Grădinița se află pe strada Sibiu nr.8 și are zece grupe.

Pe locul doi, în topul vaccinării împotriva Covid-19 se află Liceul „Mircea Eliade”, iar pe trei, Grădinița nr. 41, cu 90% grad de vaccinare. Aici, sunt încadrate 44 de persoane, dintre care 22 sunt educatoare. Iar două sunt nevaccinate, o educatoare și o îngrijitoare, din cauza unor probleme de sănătate.

Unitatea de învățământ se află pe strada Constantin Titel Petrescu nr. 12 și are formate 13 grupe de preșcolari.

„Am înțeles importanța vaccinării și astfel am ajuns să avem o rată atât de mare de vaccinare. Lucrăm cu copiii, îi luăm în brațe, nu putem să-i ținem la distanță de noi”, a precizat Nicoleta Mihalcea, directorul Grădiniței nr. 41.
Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” ocupă poziția patru, cu 86, 21% grad de vaccinare în rândul salariaților.