Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, sărbătorită an de an la data de 10 octombrie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Fundaţia Estuar au organizat cea de-a X-a ediţie a “Galei Gesturilor de Suflet în Sănătate Mintală”.

La evenimentul ce a avut loc la Hotel JW Marriott au fost prezente o serie de personalităţi publice, jurnalişti, numeroşi reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, dar şi ai organizaţiilor private partenere care oferă servicii sociale în domeniu şi contribuie, astfel, la îmbunătăţirea situaţiei în care se află semenii noştri cu probleme de sănătate mintală.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, prezent la eveniment, a subliniat importanţa parteneriatului dintre Primăria Sectorului 6 şi Fundaţia Estuar, parteneriat care datează de două decenii, datorită căruia persoanele cu probleme de sănătate mintală au posibilitatea de a accesa numeroase servicii în beneficiul lor. Primarul Gabriel Mutu a amintit de dificultăţile de adaptare pe care le întâmpină persoanele cu probleme de sănătate mintală, felicitându-l, totodată, pe tânărul Florin Memet, rezident al Centrului de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihică “Uverturii”, care a prezentat cu mândrie tablourile pe care le-a realizat. Numeroase personalităţi au dorit să-l susţină pe tânăr şi, în schimbul unei donaţii, peste 15 lucrări vor decora cu mândrie holul Primăriei Sectorului 6.

De asemenea, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a subliniat importanţa serviciilor oferite beneficiarilor cu probleme de sănătate mintală, precum şi necesitatea dezvoltării de proiecte sociale, născute din nevoia punctuală, personalizată şi adecvată nevoii regăsite în comunitate. La rândul său, primarul general a ţinut să-l felicite pe Florin Memet pentru felul în care a reuşit să-şi cultive talentul.

Doamna Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, a precizat faptul că dezvoltarea parteneriatelor public-private, atât de necesare pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi, este o premisă esenţială pentru construirea unei comunităţi puternice şi contribuie substanţial la sporirea gradului de conştientizare a problemelor şi mobilizare a eforturilor de sprijinire a sănătăţii mintale.

Într-o atmosferă relaxată, din care nu a lipsit emoţia, personalităţi marcante care activează în domeniul sănătăţii mintale şi-au amintit cu regret faptul că, în urmă cu douăzeci de ani, serviciile oferite persoanelor în nevoie erau insuficient dezvoltate, fiind necesară o intervenţie majoră pe acest domeniu. Ceea ce în urmă cu două decenii era doar un vis frumos, astăzi, graţie parteneriatului dintre Primăria Sectorului 6 şi Fundaţia Estuar, este o realitate, iar numai în ultimii 10 ani, peste 2.500 de beneficiari au fost susţinuţi şi integraţi în societate, a subliniat doctorul Cristian Andrei.

foto-17 foto-20 foto-15