Doamna Maria, o bunicuţă rezidentă a Complexului de Servicii Sociale ”Floare Roşie” din Sectorul 6, doamnă blândă şi talentată, a primit o invitaţie pe care a onorat-o cu bucurie, aceea de a participa la şezătoarea Fularul de la Bunica. Asociaţia Niciodată Singur – prietenii vârstnicilor a reînviat meşteşugul tricotatului şi a provocat toate bunicuţele harnice la tricotat de fulare în cadrul unui eveniment ce a avut loc duminică, 11 septembrie 2016, la Lente & Şotron. Doamna Maria a împletit cu drag fire pufoase şi frumos colorate şi a trăit bucuria de a dărui şi de a-i învăţa pe doritori arta împletitului. Parteneriatul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Niciodată Singur – prietenii vârstnicilor îşi propune realizarea unor activităţi în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii vârstnicilor rezidenţi ai Centrului pentru persoane vârstnice “Sfântul Mucenic Fanurie” şi ai Complexului de Servicii Sociale ”Floare Roşie”.Îmbătrânirea este o experienţă pozitivă, o viaţă lungă înseamnă posibilitatea de a continua planuri gândite în tinereţe, oportunităţi de a transmite mai departe generaţiilor tinere tradiţii şi obiceiuri vechi sau uitate, dar foarte plăcute şi benefice pentru suflet.

fular1

Având în vedere că persoanele vârstnice sunt un segment important de populaţie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 derulează o serie de programe şi proiecte care oferă soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor aflaţi la vârsta pensiei.

Seniorii din comunitate ştiu deja despre existenţa Complexului de Servicii Sociale ”Sf. Maria” alcătuit din şase cluburi ale seniorilor care propune readucerea persoanelor aflate la vârsta a treia la o viaţă socială activă, peste 1.500 de vârstnici fiind implicaţi în activităţi ce au caracter recreativ şi socio-cultural.