Persoanele vârstnice găzduite în incinta Complexului de Servicii Sociale ”Floare Roşie” sunt aşteptate astăzi, 7 octombrie 2016, la o petrecere dedicată vieţii active. Momentul face parte din cadrul ”Festivalului Seniorilor”, eveniment organizat la iniţiativa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în prima săptămână a lunii octombrie.

Cu sprijinul Asociaţiei ”Niciodată Singur – prietenii vârstnicilor”, cei 70 de bătrâni care locuiesc în complex vor participa la un concurs Bingo şi vor lua o gustare în are liber. Jocul cu sfoara, discuţiile de grup şi reamintirea unor frumoase poveşti de viaţă vor întregi evenimentul la care este aşteptată să “contribuie” şi vremea de afară.

festivalul-seniorilor-1

Activităţile vor fi supravegheate de angajaţii Complexului de Servicii Sociale ”Floare Roşie” şi voluntari ai Asociaţiei ”Niciodată singur”, cea care le-a pregătit vârstnicilor gustări, o floare şi o felicitare cu ocazia sărbătoririi lor.

Manifestările sunt reunite sub titlul generic de ”Festivalul Seniorilor” şi organizate în Sectorul 6 cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la declararea zilei de 1 Octombrie drept Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Evenimentele au rol de sensibilizare a opiniei publice şi de antrenare a persoanelor de vârsta a treia în activităţi culturale, sportive şi de divertisment care să ridice barierele prejudecăţilor şi să  favorizeze adoptarea unui stil de viaţă activ pentru seniorii din comunitate.