Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, continuă seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri cu ”Festivalul Salut CULTURA!”, în Amfiteatrul din Parcul Drumul Taberei.

Pe 15 septembrie (între orele 18.00 și 20.00) și 16 septembrie (între orele 19.00 și 20.00), vor urca pe scena Amfiteatrului – pianistul Matei Bucur Mihăescu, Atheneum Brass Quintet și Bienvenue à Paris.

Bucureștenii sunt invitați la o stagiune inedită de muzică simfonică în aer liber. În fiecare week-end, locuitorii Sectorului 6 vor purtea asculta cele mai interesante şi noncoformiste ansambluri de muzică clasică.

Artiștii invitați la Festivalul Salut CULTURA! abordează un repertoriu divers şi foarte accesibil – de la prelucrări din lucrări clasice, până la folclor, muzică franţuzească, tango, jazz sau rock. Pe lângă instrumentele tradiționale, pe scenă vor urca şi acordeonul, naiul sau percuţia obişnuită mai degrabă sălilor de concerte rock.

Concertele din cadrul festivalului vor avea loc în fiecare week-end, până pe 30 septembrie 2018.

 

Programul weekendului 15 – 16 septembrie este următorul:

15 septembrie

18.00 – 19.00 – Matei Bucur Mihăescu, pian – cu o bogată experiență de scenă, în calitate de pianist, compozitor și dirijor, Matei Bucur Mihăescu este supranumit ”Bagheta magică a muzicii clasice româneşti contemporane”. Susține concerte și recitaluri de la vârsta de 9 ani și are o carieră de 15 ani. Repertoriul său ca solist – pianist acoperă peste 400 de ani de muzică, cuprinzând lucrări cu stiluri variate şi din creaţiile compozitorilor clasici, moderni şi contemporani. Pe scena Amfiteatrului din Parcul Drumul Taberei, Matei Bucur Mihăescu va încânta publicul cu renumite piese interpretate la pian, dar și cu compoziții proprii.

19.00 – 20.00 – Athenaeum Brass Quintet/ABQ abordează un repertoriu foarte bogat și divers, care cuprinde partituri de la baroc la jazz și pop, rearanjate pentru cvintet de alamă. Muzicienii au susținut numeroase concerte atât în țară, cât și în străinătate. În anul 2017 formatia ABQ a lansat primul CD cu colinde românești și internaționale intitulat “The Magic Of Christmas”, melodii pe care le vor interpreta în cadrul Festivalului ”SalutCULTURA!”.

16 septembrie

19.00 – 20.00 – Bienvenue à Paris, seară de chansonete clasice franțuzești

„Bienvenue a Paris”” vă invită într-un cadru de poveste unde veți fi martorii unei idile între muzică și suflet. Muzicienii au pregătit special pentru voi un top al celor mai frumoase melodii în limba franceză, melodii ale eternului frumos care au învins în lupta cu timpul. O limbă care exprimă cel mai frumos limbajul iubirii, al bucuriei de a trăi și un cadou muzical pentru minunatele femei din viața noastră. Ecaterina Luculescu, acordeonistul Fernando Mihalache, chitaristul Ciprian Pop și percuționistul Paul Luculescu vor interpreta piese semnate de compozitori precum Gus Viseur, Hubert Giraud, Ángel Cabral sau Charles Dumont.

Intrarea este liberă.

Pentru asigurarea bunei desfășurări a acestuia, polițiștii locali ai Sectorului 6 vor lua măsuri specifice de siguranţă publică în zonele adiacente locului de desfăşurare a evenimentului faţă de persoanele care, prin comportament sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de ordine publică.