Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă invită la un nou weekend din cadrul Festivalului Salut CULTURA!”, în Amfiteatrul din Parcul Drumul Taberei, eveniment ce face parte din seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Pe 22 și 23 septembrie 2018, vor urca pe scena Amfiteatrului – Solartis Quartet și Imago Mundi.

Bucureștenii sunt invitați la o stagiune inedită de muzică simfonică în aer liber. În fiecare weekend, locuitorii Sectorului 6 vor putea asculta cele mai interesante şi nonconformiste ansambluri de muzică clasică, în cadrul Festivalului Salut CULTURA!”, manifestare culturală ce are menirea de a-i aduce pe bucureșteni mai aproape de muzica de calitate.

Artiștii invitați abordează un repertoriu divers şi accesibil – de la prelucrări din lucrări clasice, până la folclor, muzică franţuzească, tango, jazz sau rock. Pe lângă instrumentele tradiționale, pe scenă vor urca şi acordeonul, naiul sau percuţia, obişnuită mai degrabă sălilor de concerte rock.

Concertele din cadrul Festivalului vor avea loc în fiecare weekend, până pe 30 septembrie 2018.

 Programul weekendului 22 – 23 septembrie este următorul:

22 septembrie, orele 19.00 – 20.00

Solartis Quartet

Cei patru tineri care compun cvartetul se numesc : Simina Croitoru (Vioara I), Ana Maria Marian (Vioara a-II-a), Theodor Andreescu (Violă) şi Andrei Niţescu (Violoncel).

Din 2012 până în prezent, Solartis Quartet a concertat pe aproape toate scenele naţionale consacrate. În anul 2012, obţin prima lor distincţie – Premiul al III-lea la Concursul Internaţional de Cvartete ”W.A.Mozart”, iar în 2013 câştigă Concursul de Muzică de Cameră “Drumul spre celebritate”.

Cea mai importantă distincţie în activitatea competiţională de până acum o reprezintă, însă, reuşita din 2014, când Solartis Quartet, ca reprezentanţi ai României, câştigă Premiul al II-lea şi Premiul Special “Antonin Dvorak” la Plovdiv International Chamber Music Competition.

Prezenți și pe scena Anfiteatrului din Parcul Drumul Taberei, Solartis Quartet vor încânta publicul cu melodii cunoscute, dar și cu talentul lor apreciat de public și criticii muzicali.

23 septembrie, orele 19.00 – 20.00

Imago Mundi

 Imago Mundi se adresează unui public dinamic, care caută alternative la muzica de consum. Muzica celor de la Imago Mundi atrage deopotrivă publicul interesat de muzica veche, cât şi pe ascultătorii de jazz, muzică clasică sau rock. Cu o bogată experiență acumulată de-a lungul celor 16 ani de existență, primit cu entuziasm la Viena, Graz, Istanbul, Estoril, București, Berlin, Riga, Londra, New York, Salzburg, Belgrad, Budapesta, Tunis sau Granada, ansamblul Imago Mundi este compus din 8 artiști: Oana Ivașcu (oboi), Daniel Ivașcu (percuție), Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu (compoziție, cobză, chitară), Adrian Buciu (flaute), Ștefan Barbu (vioară), Andreea Țimiraș (violoncel), Cristian Stănoiu (proiecții video mixate în timp real), Florin Ghenade (artist foto/video).

 Intrarea este liberă.

Pentru asigurarea bunei desfășurări a evenimentului, polițiștii locali ai Sectorului 6 vor lua măsuri specifice de siguranţă publică în zonele adiacente locului de desfăşurare faţă de persoanele care, prin comportament sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de ordine publică.