Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, sprijină a IV-a ediție a Festivalului “Poveste De Crăciun” ce are loc între 29 noiembrie 2019 și 15 ianuarie 2020.

Evenimentul este organizat de Opera Comică pentru Copii și a cunoscut o evoluție spectaculoasă începând cu anul 2016, când singura atracție a acestuia o reprezenta patinoarul dedicat exclusiv copiilor. Atracțiile s-au înmulțit, odată cu interesul spectatorilor pentru Festivalul “Poveste De Crăciun”.

“Decembrie înseamnă pentru toți copiii luna cadourilor, a surprizelor și a vacanței. Tocmai de aceea, le-am pregătit împreună cu Primăria Sectorului 6, un eveniment dedicat poveștilor de iarnă, cu activități care durează 7 weekenduri! Fie că vă atrage sala de spectacol sau minunile din Târgul “Poveste de Crăciun” găsiți cu siguranță ceva de savurat – în aer liber sau în interior”, a declarat Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii.

Cei care vor participa la Festivalul “Poveste de Crăciun” în 2019 vor intra într-un spațiu de poveste în care își vor putea petrece timpul liber într-un cadru potrivit sărbătorilor de iarnă. Printre atracții se numără: patinoarul copiilor, scena colindătorilor, zona dedicată Nașterii Domnului (grup statuar), sania lui Moș Crăciun cu 4 reni în mărime naturală, Bradul de Crăciun cu căsuța Moșului în interiorul acestuia. Atracțiile de anul acesta au caracter de unicitate la nivelul întregii Capitale, iar spațiul de desfășurare al evenimentului se întinde pe o suprafață de 6000 mp, interior și exterior.
Cei care vor prefera spectacolele Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești 16, Sector 6) vor avea de ales din cele 35 de reprezentații pregătite pentru cei mici, iar cei ce vor să participe la târg o vor putea face în timpul weekendului, vineri (17.00 – 21.00), sâmbătă și duminică (10.00 – 21.00).

Printre atracțiile din cadrul Festivalului Poveste de Crăciun 2019:

Între 6 și 16 decembrie vor avea loc 15 reprezentații de balet din spectacolul ”Spărgătorul de Nuci” – Cel mai important balet care celebrează sărbătorile de iarnă, de P.I. Ceaikovski.

Casa lui Moș Crăciun – Salonul Mozart se va transforma în laboratorul de cadouri al lui Moș Crăciun. Aici, cei mici vor putea găsi o expoziție de diorame, vor putea participa la campania caritabilă Scrisoarea către Moșul, la ateliere de pictură și îl vor vedea pe Moș și tronul său. Casa lui Moș Crăciun va fi deschisă până pe 24 decembrie.