O expoziție de robotică pentru copii va avea loc sâmbătă, 27 octombrie 2018, între orele 10:30 și 12:30, la Centrul de Dezvoltare Personală și Recreere Conacul “Golescu Grant”. Evenimentul este organizat de Grupul de inițiativă ROBOTescu, susținut de Fondul Comunitar București prin programul Științescu, cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Întreaga acțiune va încununa două luni de cursuri gratuite pentru elevii de școală primară. Pe parcursul a două ore, copiii își vor prezenta propriile creații, pe care le vor programa să facă misiuni în locuri inaccesibile oamenilor, iar echipa ROBOTescu va face demonstrații de robotică și programare.

Intrarea la eveniment este liberă.

Ce este ROBOTescu?

 Un Grup de inițiativă format din părinți pasionați de tehnologie și de educația copiilor către științele viitorului. Contruim roboței și alte mecanisme interesante, îi programăm, facem experimente… în joacă.

Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale care susține stimularea descoperirii, înțelegerii și, de ce nu, a pasiunii pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor din clasele 0-12, din București și județul Ilfov.

Centrul de Dezvoltare Personală și Recreere Conacul „Golescu Grant” şi-a deschis porţile în anul 2012, fiind destinat activităţilor educative şi de recreere pentru copiii şi adolescenţii din comunitatea Sectorului 6. În prezent, aici se desfăşoară zeci de cursuri de educație non-formală, printre care dans, șah, karate, muzicoterapie, teatru și informatică.