Începând de anul trecut, Primăria Sectorului 6 este partener alături de Colegiul Național “Grigore Moisil” în cadrul proiectului Walk the (Global) Walk: mobilizarea tinerilor europeni pentru susținerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă 13 – Acțiune Climatică  proiect european, coordonat de Primaria Municipiului Bucuresti împreună cu Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare  Durabilă (APDD) – Agenda 21.

Anul acesta 34 de elevi de la Colegiul Național „Grigore Moisil” au participat la concursul de fotografie organizat de școală. Deoarece acțiunea asupra mediului înconjurător este din ce în ce mai evidentă și cu consecințe negative, tema concursului a fost schimbările climatice.

Elevii au surprins prin fotografie activitățile realizate pentru protejarea mediului și s-au implicat activ pentru a da startul unei schimbări la nivel local.

Concursul a fost organizat în mediul online, în perioada 16 martie – 5 aprilie 2020. sub sloganul “Noi ne gândim întâi la mediu! Fă-o și tu!”.

Astăzi, în holul Primăriei din Calea Plevnei nr.147-149, a avut loc ceremonia de premiere a câștigătorilor.

Ocupanții locurilor 1, 2 si 3 în concurs au primit premii speciale, legate de interesul participanților pentru acestă activitate extracurriculară, a fotografiei: un laptop, o imprimantă performantă pentru printarea fotografiilor și un rucsac special pentru aparat foto și dronă.

Concursul “Noi ne gândim întâi la mediu! Fă-o și tu!” face parte din proiectul european “Walk the (Global) Walk: mobilizarea tinerilor europeni pentru promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”, proiect co – finanțat de către Comisia Europeană, prin linia de finanțare  DEAR LA-Ref EuropeAid /151103/ACT/MULTI-4 – sensibilizarea opiniei publice cu privire la aspectele legate de dezvoltarea și promovarea educației pentru dezvoltarea în Uniunea Europeană.