30 de elevi din mai multe clase și generații ale Colegiului Național “Grigore Moisil” din Sectorul 6 au participat în perioada 8-19 aprilie la concursul de fotografie “București – Before & After”. Concursul a fost organizat de echipa de tineri voluntari ai liceului, cu sprijinul cadrelor didactice implicate în proiect și al Primăriei Sectorului 6.

Astăzi, în holul Primăriei din Calea Plevnei nr.147-149, în cadrul vernisajului concursului, a avut loc ceremonia de premiere. Elevii au înscris în concurs fotografii personale cu locuri și activități emblematice ale Bucureștiului, incluzând imagini de arhivă și interpretări proprii asupra dezvoltării durabile a orașului.

Jurizarea s-a realizat prin strângerea unui număr cât mai mare de “inimi” la fotografiile postate pe contul oficial de Instagram al concursului – @photocontest.cngm. În urma intenselor activități de promovare realizate de participanți, imaginile au cumulat peste 15.000 de “inimi”.

Ocupanții locurilor 1, 2 si 3 în concurs au primit premii speciale, legate de interesul participanților pentru acestă activitate extracurriculară, a fotografiei: un telefon cu o triplă camera foto Leica, ultraperformantă, un curs de fotografie acreditat pentru realizarea de imagini cu aparate foto DSLR și un curs de conversație vizuală.

Vă invităm să descoperiti toate lucrările înscrise în competiție pe contul de Instagram @photocontest.cngm.

Concursul “București – Before & After” vizează promovarea dezvoltării educației în Uniunea Europeană și face parte din proiectul european “Walk the (Global) Walk: mobilizarea tinerilor europeni pentru promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă” (DEAR LA-Ref EuropeAid /151103/ACT/MULTI-4), organizat de Primăria Municipiului București şi Asociația Asistență şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă (APDD) – Agenda 21, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.