Ziua de marți, 03 octombrie 2017, le-a adus persoanelor cu dizabilități care frecventează Centrul de Consiliere Psihosocială din Sectorul 6 o modalitate inedită de petrecere a timpului liber.

Acestea, împreună cu aparținătorii, au aflat cum să se accepte, să se sincronizeze cu grupul și să dea frâu liber emoțiilor prin muzicoterapie. Timp de două ore, beneficiarii s-au regăsit în situația de a utiliza instrumente muzicale, au ascultat cu atenție sunetele produse de mâinile lor și au descoperit cu mirare că pot genera reacții.

Atelierul s-a derulat la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală “Conacul Golescu Grant”, situat în Aleea Tibleş nr. 64, iar cei 27 de participanți prezenți la atelier sunt extrem de încântați că vor reveni să “bată la tobe” în fiecare lună.

Muzicoterapia este o activitate utilă care acoperă, parțial, nevoia persoanelor cu dizabilități referitoare la stimularea senzorială, fiind parte integrantă din parcursul terapeutic oferit în mod personalizat fiecărui beneficiar care trece pragul Centrului de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilități.