Cum poți ajuta copiii să-și cunoască mai bine drepturile? Printr-un escape room inedit, în care ghicitorile au ca soluție fix drepturile pe care ei trebuie să le descopere și să le înțeleagă.

În cadrul Centrului de Dezvoltare Personală și Recreere “Conacul Golescu Grant”, copiii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, beneficiari ai cursului gratuit de matematică distractivă, au folosit ecuațiile și codurile secrete pentru a găsi cărți magice și cifre ascunse în imagini și baloane. Toate au dus, în final, nu doar la o super-distracție, dar și la lecții importante despre drepturi, precum cel la sănătate, siguranță, educație sau copilărie.

“Mi-a plăcut foarte mult, mai ales pentru că am descoperit multe drepturi pe care le avem noi, copiii, și asta în timp util. Dar cel mai mult mi-a plăcut că am lucrat în echipă, a fost foarte distractiv”, a recunoscut Andreea, la finalul activității.

Evenimentul face parte din campania “Cunoaște-ți drepturile!”, un proiect dedicat copiilor din Sectorul 6, cu scopul de a marca Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, sărbătorită în fiecare an pe 20 noiembrie. Iar astăzi, acțiunile vor continua cu noi jocuri puse în scenă cu ajutorul partenerilor de la Asociația A.R.T Fusion: beneficiarii Centrului de Zi Giulești vor conștientiza și vor identifica drepturi ale copilului prin metode de educație non-formală.

La nivel mondial, anul acesta se celebrează 30 de ani de la adoptarea Convenției ONU privind drepturile copilului, iar în această săptămână peste 200 de copii, aflați în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, participă la campania Cunoaște-ți drepturile!

Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului are rolul de a atrage atenţia asupra milioanelor de copii care nu merg la școală, nu sunt protejați și nu mai pot locui în ţara sau în oraşul lor, dar și de a aduna fonduri pentru aceștia. Fiecare copil are dreptul la viaţă, la educaţie şi la o dezvoltare armonioasă.

Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală “Conacul Golescu-Grant” este destinat activităţilor educative şi de recreere pentru copiii şi adolescenţii din comunitatea Sectorului 6. În prezent, aici se desfăşoară cursuri gratuite de dans, şah, karate, arte plastice, canto, engleză prin joc, teatru, şi informatică.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 037.620.33.09 sau la e-mail: [email protected].