Opt copii proveniți din familii vulnerabile din zona Giulești-Sârbi au primit ieri, 10 septembrie 2020, calculatoare, webcam-uri și stick-uri de internet, pentru a fi pregătiți de școală, dacă orele se vor desfășura și online. Donațiile au fost realizate de Magazinul Caritabil SocialXhange Crângași și au fost posibile datorită donatorilor privați, care susțin și sprijină permanent acest proiect de succes al Primăriei Sectorului 6.

“Sunt bucuros atunci când cetățenii acestui sector se gândesc unii la alții, în pragul unui an școlar plin de provocări. Mulțumesc celor care au ales să se implice prin donații și îi asigurăm că prin intermediul magazinelor caritabile SocialXChange, calculatoarele vor ajunge fix la cei care au cea mai mare nevoie de ele. De altfel, acesta este și motivul pentru care ne-am dorit acest proiect: pentru a pava punți invizibile în interiorul comunității, care, în final, duc la o viață mai bună în special pentru cei mai vulnerabili dintre noi,” a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Donațiile primite de copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, din comunitatea Giulești-Sârbi, au fost inițial doar componente de calculatoare, care, cu ajutorul voluntarilor, au fost asamblate și au dat naștere unor calculatoare.

Elevii care au primit donațiile sunt beneficiari ai Programului Integrat de Educație pentru Diversitate, program prin care autoritățile încearcă să reducă rata abandonului școlar în comunitatea Giulești Sârbi, printr-un program complex de afterschool, activități extrașcolare inedite și consiliere psihologică și educațională. Tot pentru a veni în sprijinul lor, în ultimele săptămăni, copiii au fost instruiți de un profesor de informatică privind tainele aplicației online ZOOM.

Persoanele interesate să doneze în această perioadă sunt rugate să ofere, în special, produse necesare elevilor la început de an școlar: rechizite, calculatoare, laptopuri, tablete, precum și produse igienico-sanitare.

Magazinele caritabile SocialXChange sunt un proiect al Primăriei Sectorului 6, desfășurat prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, prin care beneficiarii de ajutor social primesc donații din partea cetățenilor, firmelor sau instituțiilor, după ce prestează muncă în folosul comunității. Programul își propune să stimuleze spiritul de solidaritate și coeziunea socială, dar și responsabilitatea față de propria viață a persoanelor dependente de ajutoarele sociale.