Mâine dimineață, 5 aprilie, începe primul tratament de combatere a căpușelor, în Sectorul 6, din cele patru programate pentru anul acesta.

Acțiunea de dezinsecție debutează în parcurile Drumul Taberei, Păcii, Tudor Vladimirescu, Timișoara nr.10, 9 Mai, Nicolae Filimon, Sf. Andrei, Marin Preda, Crângași, ANL, ANL Mediu și este demarată de către Compania Municipală Eco Igenizare București.

Aceasta va dura, în medie, două luni, iar substanța folosită se numește MICROSIN, avizată de către Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de produse biocide.

Pentru combatarea țânțarilor se va stropi odată cu venirea verii și instalarea temperaturilor ridicate.

În Sectorul 6 continuă tratamentele de deratizare

De asemenea, Primăria Sectorului 6, prin Serviciul Control Activități Publice Gospodărești, Sanitar- Veterinar, Fitosanitar, va continua tratamentele de deratizare de exterior pe parcursul lunilor aprilie și mai.

Campania de deratizare a început anul acesta încă din ianuarie, mult mai devreme decât în anii precenți, întrucât temperaturile au permis acest lucru.

Tratamentele de deratizare (la exterior) constau în amplasarea unor capcane (cutii din PVC de culoare neagră) care conțin raticid (Racumin Paste). Acestea au fost amplasate în toate parcurile din sector și pe spațiile verzi, la 7.850 de de scări de bloc.

Pentru prevenirea unor accidente, atenționăm locuitorii să nu deschidă cutiile și să aibă grijă atunci când ies la plimbare cu copiii sau cu animalele de companie.