Lunile iulie şi august ale acestui an au fost dedicate de autorităţile locale ale Sectorului 6 atât artei teatrale cât şi persoanelor de vârsta a treia, care iubesc o viaţă activă.

Programul s-a concretizat într-un turneu realizat de trupa de teatru Seniorii veseli” în toate cluburile de profil din sector, în beneficiul celor 800 de membri ai Complexului de Servicii Sociale “Sfânta Maria”, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Alcătuit din şase cluburi ale seniorilor, împărţite judicios pe cartiere, Complexul de Servicii Sociale “Sfânta Maria” derulează programe culturale, sportive, de abilitare şi petrecere a timpului liber, cu scopul stimulării comunicării la orice vârstă şi readucerii persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă.

Deja consacrată în spaţiul comunitar, trupa de teatru “Seniorii veseli”, a Clubului „Mihai Eminescu”, a încheiat turneul cu un colaj din piesele “Căldură mare” şi “Moftangii”, de I.L. Caragiale.

Pe scena unde culoarea, pasiunea şi expresivitatea au fost la ele acasă a mai urcat „femeia cu pipă” a lui Laurenţiu Budău, s-au recitat poezii, s-au spus glume şi poante.

Caravana teatrală din miez de vară a fost un bun prilej de a se cunoaşte şi de a relaţiona pentru toate persoanele de vârsta a treia din Sectorul 6 care au ales să ducă o viaţă activă şi să înveţe mereu lucruri noi.