Vești bune pentru elevii Școlilor Gimnaziale nr. 153 și nr.161! Primăria Sectorului 6, prin Direcția Fonduri Externe, sprijinită de Grupul Băncii Mondiale, va moderniza, în cadrul proiectului “Just in time!”, curțile instituțiilor de învățământ.

Acestea vor fi transformate în adevărate locuri de joacă și de relaxare atât a elevilor, cât și a copiilor din cartierul Giulești-Sârbi, o zonă defavorizată.

Joi, 11 noiembrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale nr. 153 au avut ocazia să vadă cum va arăta curtea școlii lor, după ce proiectul va fi finalizat.

S-au plimbat virtual, au vizionat amfiteatrul, unde vor putea desfășura orele de curs, au admirat locul de joacă, terenul de sport, pistele de alergare și groapa cu nisip.

”Este un proiect pe care îl derulam cu Banca Mondială. Alături de copii și învățători, la consultarea online au participat, joi, viceprimarul Alexandru Gâdiuță și reprezentanții Administrației Școlilor Sectorului 6. Proiectul a fost primit bine, iar copiii și învățătorii au venit cu idei pentru amenajare. În zonă, ei nu au acces la locuri de joacă/parcuri, așa că un astfel de proiect ar fi îmbrățișat de comunitate”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Banii pentru modernizarea curții școlilor vor fi asigurați din bugetul local și surse de finanțare externă nerambursabilă.

Programul ”Just in time!” include și proiectele de regenerare urbană, protecție socială, dezvoltare socială, educație, sănătate, dar și de management al dezastrelor.