Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor, alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) și Inspectoratul Școlar Sector 6, derulează în prezent o serie de proiecte educative menite să apropie elevii de gimnaziu de învățământul liceal tehnic. Proiectele au fost aprobate de consilierii locali ai Sectorului 6 și sunt finanțate de la bugetul local.

Astfel, sâmbătă, 17 noiembrie 2018, la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” din Sectorul 6, 113 elevi de clasele V-VIII au luat parte la deschiderea oficială a proiectului Centrul de creație Fashion Design & Media art, derulat de autoritatea locală, Inspectoratul Școlar Sector 6 și unitatea de învățământ amintită.

Proiectul se desfășoară pe parcursul anului școlar 2018-2019, iar cursurile care se derulează aici sunt următoarele:

  • cursul de fashion design va trata teme precum: istoria modei, știința culorilor, descoperirea stilului personal, tendințe vestimentare, tipuri de țesături sau organizarea garderobei. Elevii vor învăța cum să se îmbrace în funcție de evenimentele la care participă și vor afla ce li se potrivește în funcție de fizionomie, iar la final își vor crea, proiecta și confecționa propriile creații vestimentare.
  • cursul de media art descrie un univers al imaginii și a felului în care se construiește ea. Elevii vor trece de la istoria fotografiei și principiile de funcționare a aparatului de fotografiat, la studiul imaginii și al luminii, astfel încât, la finalul pregătirii, să poată realiza fotografii profesionale.

Totodată, la Colegiul Tehnic “Petru Maior” au fost deschise, sâmbătă, cursurile de robotică pentru începători (Arduino și Lego), derulate în cadrul Centrului de pregătire și performanță în electronică, robotică și mecatronică.

La aceste specializări, cei 130 de copii care s-au înscris vor învăța să construiască de la zero roboți performanți, iar apoi vor putea să participe cu ei la concursuri de specialitate.

Proiectul, desfășurat de unitatea de învățământ, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor, și ISMB, s-a dovedit unul de succes, dat fiind că, în anul școlar precedent, copiii au reușit să construiască roboți și drone, iar anul acesta, la grupa de avansați, lucrează la realizarea unor imprimante 3D și a unor case inteligente.