Începând cu luna iulie 2018, în cadrul Proiectului “Șansa – Sprijin pentru autocunoaștere și autodepășire a situației de vulnerabilitate” sunt organizate cursuri gratuite de calificare profesională destinate persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile.

Programul este derulat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi se adresează femeilor, persoanelor cu dizabilităţi sau de etnie romă, tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie socială, persoanelor cu mulţi copii sau care îşi cresc singure copilul.

Daca domiciliezi legal în Regiunea Bucureşti-Ilfov, poţi alege, în funcţie de studii, posibilităţi şi vocaţie, una dintre următoarele meserii: cofetar, patiser, lucrător în comerţ, agent de securitate, frizer, manichiurist-pedichiurist, operator introducere, validare şi prelucrare date, confecţioner-asamblor materiale textile sau baby-sitter.

Diplomele de calificare obținute la sfârșitul cursurilor sunt recunoscute de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Calificări. Diploma de calificare va fi însoțită de o sumă de bani, cu rol de sprijin până la angajare.

Cu finanţare de la bugetul local al Sectorului 6, cursurile sunt adresate persoanelor apte de muncă și au fost selecționate în scopul creșterii șanselor la angajare pe perioadă nedeterminată și al asigurării unui venit lunar stabil.

Proiectul îşi propune ca un număr total de 300 de persoane din Regiunea București-Ilfov să fie calificate în meserii de viitor care să le asigure accesul pe piața muncii și, implicit, independență financiară.

Cei care doresc să participe la cursurile gratuite de calificare profesională organizate în cadrul acestui proiect sunt rugate să ne contacteze la tel./fax: 021/410.30.20 interior 337, email: [email protected]. Persoană de contact: Cătălina Tabarcea, mobil: 0720.720.830.