Sub egida magazinului caritabil SocialXChange din Sectorul 6, în perioada 3 – 4 martie 2018, începând cu orele 09.30, va avea loc cea de-a doua ediție a open-ului  de șah rapid și blitz dedicat persoanelor adulte. Organizată prin parteneriatul dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Clubul de șah „M.M. Mihail Marin”, competiția va fi gazduită de Complexul de Servicii Sociale de Recuperare, din str. Bascov nr.14-18, București.

La Cupa „SocialXChange&Friends” din acest an sunt așteptați să se înfrunte în sistem elvețian și play off  peste 60 de șahiști înregistrați la Federația Română de Șah, urmând ca rezultatele obținute să fie luate în calcul pentru stabilirea punctajului ELO al fiecărui jucător.

Competiția beneficiază de arbitrajul domnului Dinu-Ioan Nicula, arbitru internațional, și al domnului Ștefan Baciu, directorul de turneu al acestei ediții.

Cupa se desfășoară conform regulamentului Federației Internaționale de Șah (FIDE), rezultatele obținute urmând a fi transmise forului internațional și publicate pe site-ul oficial al acestuia www.chess-results.com.

Magazinul cartitabil SocialXChange din Sectorul 6 este un concept novator în domeniul asistenței sociale, care a primit numeroase aprecieri în plan intern și internațional. Inițiat și coordonat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, magazinul primește donații în produse de strictă necesitate, pe care le distribuie persoanelor și familiilor nevoiașe numai în schimbul prestării unor activități de muncă în folosul comunității și pe baza unui sistem echitabil de puncte. Donatorii, persoane fizice sau juridice, sunt răsplătiți cu un set de servicii specifice care se adresează atât lor, cât și familiei, prietenilor sau angajaților. Mai multe detalii la www.socialxchange.ro