Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 şi Administraţia Școlilor Sector 6, sprijină proiectul sportiv “Handbal în Sectorul 6 – Salt spre performanță”,demarat de Clubul Sportiv Fortuna.

În cadrul acestuia, va avea loc pe 2 și 3 martie Cupa Primăverii 2019”, un turneu de Mini-Handbal, pentru fete și băieți, și Baby Handbal mixt. Competițiile sportive se vor desfășura în sala Adrian Păunescu, din cadrul Școlii Gimnaziale cu același nume, și vor avea următorul program:

Sâmbătă, 2 martie 2019

– Baby (copii născuți în perioada 2009-2012) – 3 echipe din partea Clubului Fortuna și 5 echipe invitate: CSM București, CS Tonus, CS TEC, CS Chiajna și Academia Florea.

– Minihandbal fete – 2 echipe din partea CS Fortuna și 4 echipe invitate (CSM București, CS Tonus, CS Chiajna și Pantelimon)

Duminică, 3 martie 2019

– Mini-handbal băieți (copii născuți în perioada 2008-2009): 2 echipe de la CS Fortuna și 5 echipe invitate: Minardo, CS Tonus, CS TEC, CS Chiajna și CSS nr. 3 (Steaua).

Ori de câte ori avem ocazia, promovăm sportul în rândul copiilor și al tinerilor. Consider că este un bun factor de dezvoltare și îmbunătățire a sănătății și a condiției fizice. În plus, îi ajută pe cei mici în a dezvolta prietenii, relații frumoase și spirit de echipă”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Copiii practică handbalul pe două niveluri, începători și avansați, și beneficiază de antrenamente și materiale sportive gratuite, fiind antrenați în prezent de profesor Maria Covaci și antrenori Alexandru Gurău, Leonte Bianca, Ioana Alecu, Alexandru Ionescu, Cristina Badea și Carmen Covaci.