Primăria Sectorului 6 informează membrii comunității că, în cazurile în care își renovează locuințele și obțin deșeuri volumioase provenite din construcții și amenajări interioare, pot apela la operatorul de salubritate autorizat, Dispecerat NON STOP 0757 024 222.

În caz contrar, dacă decid să le abandoneze pe domeniul public, în fața scării de bloc, pe alei, pe spațiul verde sau pe trotuare, riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei.

Este cazul unui locuitor al Cartierului Drumul Taberei care ieri, 17 octombrie 2018,  în jurul orelor 10:00, a fost surprins de poliţiştii locali Sector 6, aflați în patrulare, în timp ce depozita astfel de deşeuri pe domeniul public.

În urma verificărilor, s-a stabilit că acesta se numește  D.O., are 35 de ani și domiciliul pe raza Municipiului Slobozia, Județul Ialomița.

Pentru fapta comisă, polițiștii locali i-au aplicat o sancțiune în valoare de 2.000 de lei, în conformitate cu H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Amintim că, potrivit hotărârii mai sus menționate, persoanele fizice și juridice au obligaţia să păstreze atât curățenia trotuarelor și a arterelor de circulație, cât și a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, a piețelor și a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea și/sau depozitarea deșeurilor menajere sau de altă natură în aceste zone.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează ca acţiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menține curăţenia în sector.