A fost un nou weekend plin de trofee pentru copiii din Sectorul 6, pasionați de şah.

În cadrul concursului „Trofeul speranțelor”, desfășurat în data de 19 noiembrie 2017, în incinta Grand Hotel Continental din București, copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, pasionați de șah, s-au întâlnit în fața tablelor colorate în alb și negru.

Organizată pe echipe și beneficiind de arbitrajul domnului Gheorghe Candea, arbitru al Federației Internaționale de Șah, competiția a pus la încercare nu doar talentul, ci și răbdarea şi spiritul de echipă al celor mici.

Primăria Sector 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, a avut în echipă 4 copii care au reușit să obțină locul 2 într-o companie selectă, mulți dintre participanți fiind membri ai unor cluburi de șah cu tradiție.

Cezar Dobrescu, Claudiu Stan, David Nenciu și Andreea Păduraru – copiii care au reprezentat Sectorul 6 la această competiție – sunt beneficiari ai cursurilor gratuite de șah care au loc, săptămânal, în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală „Conacul Golescu-Grant”.

Cei patru mici șahiști au primit diplome, dulciuri și medalii la finalul concursului.

„Talentul și munca depusă au fost răsplătite în cadrul acestui concurs. Dincolo de performanța sportivă, întâlnirile micilor șahiști au rolul de a dezvolta comunicarea, de a stimula cunoașterea de sine și de a dezvolta personalitatea. Ne dorim aceste lucruri pentru copiii noștri, calităţi pe care se bazează spiritul civic de care are nevoie comunitatea”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.